Kozmetika BIODERMA ABC Derm

Detská pokožka potrebuje osobitú pozornosť a zvlášť jemnú starostlivosť. Koža dieťatka sa zoznamuje s okolím a ako prvá prijíma najrozličnejšie kontakty. Pokožka donoseného dieťatka je  tenšia a  jej ochranný film je jemnejší. Potrebuje byť šetrne vyživovaná, aby sme predišli vysušeniu a tým ľahkej priepustnosti pre alergény a patogény.

Je dôležité používať prípravky, ktoré sú jemné a zaručujú vysokú toleranciu zložiek výrobku. Zloženie výrobku musí byť prispôsobené potrebám detskej pokožky. Približne do veku 10 až 12 rokov sa neodporúča používanie prípravkov určených dospelým. 

Pokožka dojčiat má sklon k vysušovaniu a väčšej citlivosti, pretože ju oslabujú vonkajšie nepriaznivé vplyvy, ako vietor, chlad, tvrdá voda alebo kúrenie.

Začervenanie v oblasti zadočka, nazývané aj plienková dermatitída, je bežný problém, ku ktorému dochádza za určitých okolností, napríklad plienky šúchajúce pokožku, príliš agresívne umývanie, hnačka, zmena stravy, ale aj prekonanie infekcie, rast zubov atď.

Vo väčšine prípadov začervenania v oblasti zadočka ide o dermatitídu z podráždenia, ktorú vyvoláva okluzívny (neprepúšťajúci) účinok plienok, zhoršuje ju kontakt so stolicou a močom a niekedy dochádza aj k bakteriálnej superinfekcii. Začervenaniu sa dá predísť tak, že zabránime oklúzii (uzatvoreniu) a macerácii (kontaktu s vlhkým alebo mokrým prostredím), ktoré spôsobujú plienky.

Podráždenie pokožky okolo úst sa prejavuje začervenaním, malými vyrážkami, suchou a drsnejšou pokožkou. Toto podráždenie vyvolávajú sliny, ktoré sa okolo úst zdržiavajú, keď dieťa používa cumlík, hryzie svoju obľúbenú hračku alebo keď mu rastú zúbky.

Enzým amyláza, ktorý sa nachádza v slinách, zhoršuje podráždenie. Či už máte takéto podráždenie pokožky okolo úst pod kontrolou, alebo sa zhorší chladom a vetrom,  na jeho opätovné objavenie má vplyv zimné obdobie.

BIODERMA využila svoje dermatologické znalosti aj v pediatrii  a ponúka bezpečnú a extra jemnú hygienu a starostlivosť pre všetky deti. Všetky produkty majú špeciálne zloženie, ktoré rešpektuje jemnú pokožku dojčiat a malých detí.

Tento obsah bol zaradený v akcie a produkty, rady a návody, zdravá kozmetika. Zálohujte si trvalý odkaz.