Kozmetika BIODERMA Sensibio

Citlivá pokožka

Citlivú pokožku má v dnešnej dobe mnoho ľudí. Znečistené životné prostredie, málo oddychu a spánku, civilizačné ochorenia, zrýchlený životný štýl a s tým spojené pridružené problémy – nevhodné jedlo, nevhodný čas jedla, nedostatok spánku a celkovo málo uvoľnenia, alergény, baktérie, hormonálne zmeny sa odrazia na vzhľade i  zdravotnom stave našej pokožky. Medzi prejavy patrí začervenanie a podráždenie, pocity tepla, pálenia a pnutia.

Zdravá pokožka má rad prirodzených ochranných mechanizmov, ktoré udržujú jej zdravie. Na jej povrchu je hydrolipidický film zložený z vody, mastných kyselín a tukov. Citlivá pokožka je veľmi jemná a krehká, veľmi citlivo reaguje na rôzne podnety podráždením, ľahko sa dehydratuje a vysušuje. Nechránená a nevyživovaná pokožka praská, jej funkcia je narušená a následne i zvyšok organizmu trpí.  Citlivá pokožka je skôr charakteristika, nie je to ochorenie, treba však myslieť na správnu a vhodnú starostlivosť, lebo bez nej sa môže veľmi ľahko vyvinúť chorobný stav kože.

Citlivá pokožka veľmi rýchlo reaguje na podnety, zhoršujúce jej stav – suchý a studený vzduch spôsobuje zúženie ciev i kapilár, koža sa rýchlo dehydratuje. Pri vysokých teplotách sa  telo potí, potom odchádza časť vlhkosti a koža sa taktiež presuší. Bežné mydlá odstraňujú nie len nežiadúce nečistoty a mastnotu, ale súčasne zmývajú z rúk i  pleti prirodzené a potrebné tuky.  

Naša pokožka je krehká bariéra medzi naším vnútorným a vonkajším svetom. Potrebuje kvalitnú opateru, akurátnu výživu a podporu, aby plnila svoju funkciu bariéry.  

Na základe závažnosti a stupňa citlivosti vám Sensibio ponúka optimálnu kombináciu účinných látok a zodpovedajúcu textúru. Produkty spoločnosti BIODERMA sú na špičke v odporúčaní dermatológov a j farmaceutov. Produkty Sensibio sú vhodné na všetky typy citlivej a reaktívnej pleti.

Tento obsah bol zaradený v rady a návody, zdravá kozmetika. Zálohujte si trvalý odkaz.