Podpora imunity

Imunita je schopnosť organizmu chrániť telo pred škodlivými vplyvmi ako sú vírusy, baktérie, toxíny, či nepriaznivé vplyvy prostredia. Oslabená imunita znamená pre telo veľký problém. Je totiž omnoho náchylnejšie na rôzne ochorenia.

Na posilnenie imunity je nevyhnutné zdravo a vhodne sa stravovať, udržiavať  rovnováhu medzi námahou a odpočinkom, fyzickou a duševnou  aktivitou, pobyt na čerstvom vzduchu a pritom obliekať sa „akurát“.  Až v prípade, že je to nutné, je  vhodné užívať lieky na imunitu. Oslabená imunita môže byť veľkým problémom. Telo je menej chránené a ľahko podľahne ochoreniam rôzneho typu.

Pre podporu imunity je však na trhu mnoho prostriedkov, ktoré dopĺňajú pre telo a jeho obranyschopnosť nevyhnutnú kombináciu vitamínov, minerálov, či enzýmov, ktoré prispievajú k správnej funkcii celého  systému. Príroda nám  ponúka pomoc na najjednoduchšej úrovni vo forme bylinných čajov, prípadne výťažkov spracovaných do sirupov, tinktúr či tabliet.

Prípravky na imunitu:

Probiotiká

Najväčšia časť imunitného systému sa nachádza v čreve, ďalej v koži, na sliznici. Probiotiká sú látky upravujúce trávenie. Používajú sa pri zápche, aj pri hnačke. Vraví sa, že ak máte v poriadku trávenie, vaša imunita je takisto vyššia. Nestrácate tak dôležité vitamíny a minerály, potrebné pre váš imunitný systém.

Vitamín C

Vitamín C podporuje imunitu proti rôznym infekciám a pôsobí preventívne proti oparom. Bojuje voči baktériám a vírusom a skracuje dobu liečby počas nachladnutia. Existuje veľký výber foriem doplnkov výživy s obsahom vitamínu C. Vysoká dávka vitamínu C v jednej tablete ešte však nemusí znamenať, že telo túto dávku dokáže i využiť. C vitamín sa ľahko vyplavuje močom. Je preto potrebné zvážiť dávku i formu doplnku.

Betaglukán

Výťažok z hlivy ustricovej zvyšuje tvorbu bielych krviniek, a tým podporuje imunitu. Existuje vo forme tabliet aj sirupu.

Echinacea

Prípravky z nej sa využívajú na vnútorné aj vonkajšie použitie. Vnútorne pomáhajú na močové cesty, chrípku, virózy a tráviace problémy.

Echinacea sa neodporúča užívať dlhodobo, pretože môže viesť k poškodeniu pečene. Na prevenciu sa preto nepoužíva, treba po nej siahnuť, až keď pociťujeme prvé problémy.

Kolostrum

Udržuje v rovnováhe imunitný systém, zvyšuje schopnosť organizmu liečiť sám seba a ovplyvňuje prehnané imunitné reakcie (alergie a autoimunitné ochorenia).

V Lekárni Muškát vám rady poradíme, ktorý prípravok je naozaj pre vás vhodný a pomôžeme nastaviť správne dávkovanie.

Tento obsah bol zaradený v imunita, rady a návody. Zálohujte si trvalý odkaz.