Starostlivosť o domáceho miláčika

Zviera v domácnosti je pre mnohých ľudí samozrejmosťou, pre niektorých novinkou možno práve od týchto Vianoc.

Kým v minulosti bolo zviera prevažne chované pre praktický úžitok, dnes chováme zvierať ako priateľov, spoločníkov, kamarátov, dôverníkov. Obývajú náš spoločný priestor, život zvieraťa a človeka sa prekrýva a splýva.

Spolužitie prináša mnoho úžitku. Pomáha nám udržiavať kontakt s prírodou, učí nás byť pozornejšími a vnímavejšími, snažiť sa porozumieť aj bez slov. Majitelia psov bývajú fyzicky aktívnejší, so psíkom je nutné chodiť na prechádzku.  Pobyt na čerstvom vzduchu pomáha aj majiteľovi ostať fit na tele i na duši  po celý rok, vnímať kolobeh života, premeny prostredia.

Zvieratko sa nám odvďačí bezpodmienečnou láskou a oddanosťou.

Chov akéhokoľvek zvieratka  však prináša i starosti naviac. Nie je to len potreba pravidelného kŕmenia. Zvieratá si vyžadujú aj špeciálnu zdravotnú starostlivosť. Prvoradou podmienkou zodpovedného chovu zvieraťa je udržiavanie čistoty a  pravidelné dostatočne časté odčervenie. Pri pobyte vonku je potrebné chrániť zviera pred blchami a kliešťami.

Prípravky pre  zdravotnú starostlivosť drobných domácich zvierat kúpite aj v našej lekárni.

V týždni od 7. do 12.1.2019 sme pre vás v akciovej ponuke „Produkt dňa“ pripravili zľavy na produkty určené našim štvornohým domácim miláčikom.

Tento obsah bol zaradený v akcie a produkty, rady a návody. Zálohujte si trvalý odkaz.