Značka Bausch + Lomb?

John Jacob Bausch bol nemecký imigrant v USA. Usadil sa v Rochesteri a v roku 1853 sa založil malý obchodík s optickými výrobkami. Obchodík prosperoval, ale na jeho rozvoj potreboval pomoc malého kapitálu. Požiadal pána Henryho Lomba, s ktorým ho spájala dobré priateľstvo, o pôžičku 60 dolárov. Dohodli sa, že ak firma bude prosperovať, stanú sa spoločníkmi.

A obchod skutočne prosperoval. A nie trošku, ale veľmi. Nie len že spoločníkom bola dobrým zdrojom príjmu. Firma Bausch + Lomb sa stala úplne revolučnou firmou pri bádaní a prinášaní excelentných noviniek v oblasti optiky . Nezastavili sa len pri bežných okuliaroch, svoje výskumy rozšírili a úspešne viedli i v oblasti vedeckej optiky – mali niekoľko patentov pre optiku mikroskopov, ďalekohľadov a dokonca zdokonalili aj uzávierku fotoaparátu. Ich produkty vyžadovali vynikajúcu presnosť výroby a spĺňali najvyššie štandardy.

Okrem iného vyrobili i prvotriedne slnečné okuliare pre letcov v prvej svetovej vojne, neskôr ich zdokonalili a tak vznikli dnes legendárne „pilotky“ – okuliare Aviator.

Basch + Lomb vyrobili šošovky do fotoaparátov, ktorými boli urobené prvé fotografické snímky mesiaca prostredníctvom satelitu.

Od roku 1971 prinášajú na trh neustále vylepšované mäkké kontaktné šošovky a výrobky pre starostlivosť o ne.

Na počiatku takéhoto krásneho dobrodružstva boli pevné priateľstvo a pôžička 60 dolárov.

Tento obsah bol zaradený v z histórie. Zálohujte si trvalý odkaz.