Je vaše dieťa pre chorobu viac doma ako v škôlke?

Stres z nového kolektívu, odlúčenie od rodičov, množstvo neznámych pravidiel, náročné dodržiavanie režimu či problémy s delením sa o hračky s ostatnými deťmi našich malých škôlkarov psychicky aj fyzicky veľmi vyčerpávajú. Ich obranyschopnosť ešte nie je na takej úrovni, aby sa dokázala takému náporu ubrániť, preto v boji vyhrávajú baktérie a vírusy. Netreba však zúfať, všetko má svoje riešenie.

Existuje akési nepísané pravidlo, že deti sú vo väčšine prípadov rovnako chorľavé a náchylné na choroby ako ich rodičia. Je to spôsobené jednak dedičnosťou, ale aj životným štýlom, keďže žijeme so svojimi deťmi pod jednou strechou. Preto ak chcete ochrániť svoje deti, začnite s podporou imunitu vy a ony sa veľmi rady pridajú. Je to jeden z mierumilovných a nenásilných spôsobov, ako docieliť to, čo potrebujete

Strava na prvom mieste

Najlepšia je, samozrejme, zelenina, ktorú netreba ani veľmi variť, aby ostala chrumkavá a aby sme z nej nevyvarili všetky látky dôležité pre náš organizmus. Kombinujte a pekne aranžujte na tanier rôzne druhy zeleniny – mrkvu, zemiaky, zeler (mnoho detí miluje zelerovú krémovú polievku pre jej lahodnú sladkastú chuť), fazuľu, hrach, tekvicu, cuketu, pridajte kúsok ryže či špaldy, k tomu ľahký kompót z domáceho ovocia. Ukážte svojim deťom aj to, že strava sa musí v ústach poriadne požuť, aby ju telo dokázalo správne a plnohodnotne strávi

Venujte svojim deťom čas

Psychika dieťaťa je veľmi zraniteľná a každý neúspech ju veľmi poznačí. Preto by ste mali svoje dieťa počúvať a venovať mu čo najviac času, aby sa s vami podelilo o svoje pocity, dojmy z každého dňa a prípadne aby ste mu poradili, ako postupovať pri nejakých problémoch. Ak váš malý syn či dcéra práve teraz nastúpili do škôlky, obdobie adaptácie nepodceňte a neurýchľujte ho. Nie je na škodu, ak bude trvať aj dlhšie a prvé týždne bude dieťa ostávať v škôlke len pár hodín. Ľahšie totiž nadobudne potrebný pocit istoty v novom prostredí a bude sa tam cítiť dobre aj bez rodičov.

Dieťa rovnako nikdy neklamte. Ak mu poviete, že prídete hneď, ako sa naobeduje, svoj sľub sa snažte dodržať. Tak si totiž ľahšie zvykne na to, že mama sa jednoducho pre neho vráti, ak to povedala. Ak túto fázu nepodceníte, dieťa bude psychicky odolnejšie a s tým množstvom baktérií a vírusov, ktoré sa v kolektívoch na jeseň vyskytujú, sa popasuje ľahšie.

Priame posilnenie imunity

Svoju, ale aj imunitu svojich detí môžete v tomto období podporovať aj rôznymi prípravkami či doplnkami stravy.  Jednou z možností je aj výživový doplnok Imunoglukan P4H®, ktorý obsahuje prírodný Imunoglukan® a vitamín C, ktorý prispieva k správnemu fungovaniu imunitného systému. Je vhodný pre športovcov, alergikov aj diabetikov. Pre deti siahnite po tekutej forme, ktorá bola špeciálne vyvinutá pre nich. Odporúča sa ich dlhodobé užívanie a to najmä v tomto rizikovom období.

Pri problémoch s imunitou hľadajte overené informácie

Každý rodič chce pre svoje dieťa to najlepšie. Preto už pri tých najmenších zdravotných problémoch sadá za počítač a hľadá informácie o danej problematike. Pri dnešnom obrovskom množstve dostupných informácií si však už nikto nemôže byť istý, ktoré z nich sú pravdivé. Preto sa pätica lekárov (odborníkov na imunológiu a alergológiu) rozhodla pripraviť brožúrku s overenými faktami o imunite našich detí a študentov, o jej ťažkostiach, ale aj radostiach. Je prístupná online každému, kto má chuť sa o tejto téme dozvedieť viac.

Nájdete v nej okrem popisu toho, ako sa naša imunita vyvíja a formuje od narodenia až po dosiahnutie dospelosti, aké ťažkosti ju môžu postretnúť v predškolskom veku, čo trápi malých školákov a teenagerov , ale aj to, ako vplýva šport na celkovú kondíciu imunity, a či je potrebné sa o našich mladých športovcov špeciálne starať. Na záver sa odborníci venujú aj psychike a jej vplyve na celkový stav organizmu a alergickým chorobám, ktoré nás môžu tiež poriadne potrápiť.

Brožúrku poskytovanú spoločnosťou Imunoglukan s.r.o. si môžete stiahnuť tu.

Spracované podľa blogu na stránke http://www.imunoglukan.com/sk/imunoblog/je-vase-dieta-pre-chorobu-viac-doma-ako-v-skolke

Aby sme vám pomohli s budovaním imunity vašej alebo vašich detí, pripravili sme v týždni od 21.1.2019 v akciovej ponuke „Produkt dňa“ zľavy na produkty na posilnenie imunity.

Tento obsah bol zaradený v imunita, rady a návody. Zálohujte si trvalý odkaz.